Økologisk kosmetik

Der er en stigende efterspørgsel efter økologiske produkter, og det gælder også økologisk kosmetik. Men hvilke kriterier skal opfyldes, for at man kan kalde et kosmetisk produkt for økologisk? Og er økologisk kosmetik sundere end kosmetik, der er miljømærket uden at være økologisk? Det vil dette blogindlæg gøre dig klogere på.

Selvom der ikke findes nogen myndighedsgodkendt økologimærkning, hverken i Danmark eller i EU-regi, er det helt overordnet en forudsætning, at kosmetikprodukter skal have et indhold af planteekstrakter eller andre ingredienser, der er dyrket økologisk, før man må kalde dem for økologiske.

Derudover har forbrugerombudsmanden udstedt en vejledning for, hvad der skal til for at man må kalde et kosmetikprodukt for økologisk. Ifølge denne skal mindst 95% af ingredienserne, hvor vand ikke tæller med, være økologiske. Hvis man ikke kan leve op til dette kriterium, må man ikke kalde et produkt for økologisk.

økologisk kosmetik miljø

Er økologisk kosmetik bedre?

Hvis man sammenligner to identiske kosmetikprodukter, hvor den ene indeholder økologiske planteekstrakter og den anden de samme ekstrakter, uden at de er fremstillet økologisk, så vil fremstillingen af det økologiske ekstrakt have givet en mindre miljøbelastning end det ikke økologiske.

Der skal dog også tages hensyn til andre ting, f.eks. om de valgte stoffer er mere eller mindre miljøskadelige og allergifremkaldende, hvilket et økologisk stempel ikke nødvendigvis giver nogen garantier for. Derfor er det bedste at gå efter produkter, der er økologiske og har et miljømærke, hvis man vil skåne miljøet mest muligt og minimere risikoen for allergi.

Krav til økologisk kosmetik på HealthyHead

Den økologiske kosmetik, der sælges på HealthyHead, lever altid op til vores andre minimumskrav. Således kan du være sikker på, at de lever alle op til de højeste krav fra Forbrugerrådet Tænk, både når det gælder miljø samt skadelige og allergifremkaldende stoffer.